31. mai, 2012

For en helg =))

Jammen var det en fantastisk helg på Hunderfossen og arragemanget til Norsk sankt bernhards klubb. Hatten av sier jeg da, for en hærlig flott gjeng. Blir bare mer å mer glad i denne klubben og menneskene i den som klarer att arrangere en så fott dubbelutstilling. Ikke bare selve utstillingen men spesielt alt runt den. På dagen fyrtes stor grillen opp og man kunde kjøpe seg grillmat for en billig penge, det var lotteri på dagen, vinlotteri og auksjon med servering av nydelig spekemat. Det arrangertes barn og hund begge dager med flotte premier til allesammen. Lille Tobias er en flott gutt til Aud Ramsvik som aktiviserte oss vuxne med litt lek utpå kvelden. Alltid like moro det. 

Hunderne på kennel Mammutz Love gjor det riktig bra også denne helgen. Karla fikk ju cert begge dager og mangler nu et til for at få tittlen norsk champion. Så det får vi gjøre oss et forsøk på att få. Synest dette er veldig bra av henne med tanke på at med denne helgen har hun nu vart stillt ut 3 ganger totalt i sitt vuxne liv <3 Glær meg til fortsettelsen.

Lørdagen fikk Bea Bim og Søndagen blev omvendt med Bichou som Bim hehe gøy for jenterne det. 

Her er de fulle resultaterne for helgen på våre hunder som vi stillte pluss Asbjørn som vi viste for Nina og Jardar om lørdagen.

Lørdag. Dommer Annegret Splinter, Tyskland. spesialdommer for sankten
Mammutz Love Bare Bea Bim
Zoomorf`s Bichou 1 og plassert som nr 2.
Mammutz Love Amanda excellent, ck, reserve cert, 4 beste tispe
Mammutz Love Asbjørn Verry good owner Jardar Øyen
Mammutz Love Ace Verry good
Kjenslia`s Gizmo Excellent, plassert som nr 2
Kjenslia`s Karla excellent, ck, stor cert, 1 beste tispe, BIM
Søndag John Jakobsen, Norge
Zoomorf`s Bichou BIM
Mammutz Love Bare Bea 1 og plassert som nr 2
Mammutz Love Amanda Verry good plassert som nr 1 sin sin klasse
Mammutz Love Ace KIP pga halting
Kjenslia`s Karla excellent, ck, cert, 4 beste tispe
♥♥♥

Vil takke NSBK til en uforglemmig helg og ikke minst Sandra og Tommy fra kennel Santomard, Irland som gav klubben den utroligt flott gaven. Klubben fikk de flotte banderne som henger over ryggen og bis sløyfer til ALLE vinnerne begge dagerne denne helgen. TUSEN TAKK <3

I dag har Marna varit hos kiropraktor Kristin Halle med sin Abby <3 Dette skriver hun.

Etter 11 måneder har vi endelig løst "mysteriet" ! Vært hos hundekiropraktor kristin halle idag med Abby! 
Når Abby var liten ramla hun en del. en hektisk morgen klarte hun å falle ned en vinkeltrapp, men viste ingen tegn til smerte etterpå. senere har hun falt mye, dårlig kordinasjon, sliti med å komme seg opp når hun har ligget, hatt massive voksesmerter, mye halthet, dra seg bortover gulve istedenfor å reise seg, og slår lett over i gallopp og pass istedenfor trav.
Når jeg skriver opp alt sammen høres det MASSE ut intenst ut, men dette har skjedd litt nå, litt da... veldig mye urenhet i gangen. det har vært noe, men hva har vi ikke vist. dyrlegebesøk viste ingenting, annet enn at en dum kjerring ga Abby dødsdom. jeg har også fått vite at jeg ser for meg ting som ikke er der, at det ikke er noe galt... 
Etter mye råd, og økonomisk støtte fra min mor kom jeg meg endelig til Kristin Halle. hun så de samme urenhetene og "juksingene" i gangen som jeg så(men som veldig mange andre har sagt at ikke var der i det hele tatt!!!).
etter at hun hadde kjent litt på Abby fant hun ut at hele bekkenet til Abby var skeivt (bekkenkula som skal være på høyre side lå helt på midten istedenfor) og hele fremparten/skulderpartiet/brystkassa var også vridd, men i motsatt retning! Det er ikke rart hun har hatt vondt! det var så store vridninger at når du så på ryggen hennes ovenifra så kunne du skje skeivhetene. et lite tegn på dette er ogs at hun aldri setter seg ned eller legger seg ned med beina under seg, men alltid til siden.
20 minutter behandling, knakk opp og dytta ting på plass. Veldig fin behandling, men så umiddelbare virkninger. Abby var blitt mye værre, men det var til å forventes. hun klarte ikke komme seg opp i bilen selv, så da måtte hun løftes.
Videre skal hun til flere behandlinger, men også mye jeg må gjøre. Bare kontrollert mosjon (2-3 - 20 minutters turer om dagen, om det blir mye 4 til 5 10 minutters turer istedenfor) bruk av smertestillende etter turer om hun får veldig vondt, prøve å få henne til å sitte med beina under seg, og forsiktig jogging om det går bra. 
Skal til neste behandling om en uke, og er veldig spent! aldri mer skal jeg høre på andre når de sier at det ikke er noe, når jeg selv ser at det er noe... det var verdt pengene! snart får jeg ny hund! og om du skal bruke kiropraktor er kristin halle ABSOLUTT å anbefale! Skal skrive mer etter neste behandling :)

Marna & Abby =)


Lena og Boylana har oxå vart på behandling, for dem er dette den tredje. Lena har nu fått seg en ny hund. Boylana har blidd en ræser i skogen og ælskar att vare i vannet. Lena har virkelig fått masse att henge i fingrene nu da Boylana har massevis at ta igjen hehe Nu skall hun ikke tilbake til Kristin foren om en måned. Helt fantstiskt hvor fort framstegen er på denne lille frøkna <3

Tusen takk Marna og Lena for att dere går til Kristin og tar så gott vare på jenterne.  Hjerte

Bilder m.m kommer i løpet av denne uken =)